Bugün
11 Aralık 2019 Çarşamba
 
  Muz
Anasayfa > Ürünlerimiz > Muz

Dünya üzerinde meyvesi belki de en fazla tüketilen bitkilerden biridir. Muzun bu kadar aranmasının sebebi sadece kolay erişilebilen ve kolay tüketilebilen bir bitki olması değildir. Bu tüketimin ardında muzun çok besleyici bir besin kaynağı olması, birçok vitamin, protein, mineral ve aminoasiti içeriyor olması yatmaktadır. Batı Avrupa ülkelerinde sadece tadı ve kokusu için aranan bir meyve konumunda ise de üçüncü dünya ülkelerinde çok önemli bir besin maddesidir. Az gelişmiş ülkelerde çocuklar ihtiyaçları olan proteini muz yiyerek almaktadırlar.

Muz bitkisi en büyük çiçekli otsul bitkidir. Bitkileri sıkça ağaçlarla karıştırılır ve 7.6 metreye kadar çıkabilirler. Yaprakları sarmal bir biçimde yer alır ve 2.7 metre uzunluğa, 60 cm genişliğe kadar büyüyebilir.


SAKLAMA KOŞULLARI:
Muz için en iyi depolama şartı 11,5 – 14,5 C° sıcaklık ve % 90 – 95 oransal nemdir. Muz olgunlaşmış ise sıcaklık yükseltilebilir. Üşüme zararı kahverengi çöküntüler halinde muzun üstünü kaplar. Sarı muzlarda oransal nem % 85 -90 olmalıdır. Muhafaza süresi yeşil muzlarda 3 -4 haftadır. Olgunlaşma 3 şekilde yapılır.

1- Hızlı olgunlaştırmada sıcaklık 18 -20 C° oransal nem % 85 -90 dır. Olgunlaşmada modern yöntemler kullanılır. Etilen ile havalandırma yapılmadan 24 saatte olgunlaşma sağlanır.

2- Yarı hızlı olgunlaştırmada ise sıcaklık 18 -20 C° , etilen aynı konsantrasyonda yarı havalandırma ile 24 -48 saatte olgunlaştırılır.

3- Yavaş olgunlaştırmada sıcaklık 15 -16 C° oransal nem % 85 -90, aynı konsantrasyonda etilen ile tamamen havalandırmak suretiyle 4 -6 günde muzlar yeme olumuna gelirler.


MUZ RENK TABLOSU:



 
 
Starban © Tüm hakları saklıdır. Ana sayfa | Hakkımızda | Ürünlerimiz | Hizmetlerimiz | Yararlı Bilgileri | İletişim Tasarım & Uygulama: Mersin Web Tasarım