Bugün
19 Ekim 2019 Cumartesi
 
  Deveci Armudu
Anasayfa > Ürünlerimiz > Deveci Armudu

Deveci Armudu’nun kökeni Anadolu olup, ağaçları orta kuvvete yarı yayvan gelişen bir çeşittir. Meyveleri, iri, iyi bakımkoşullarında çok iri, basık, alt kısmı geniş, boyunsuz, çiçek çukuru derindir. Erwinia (ateş yanıklığı)bakteriyel hastalığına duyarlıdır. Deveci Armut çeşidinin Kabuk rengi sarı-yeşil zemin üzerine al yanaklıdır. Meyve eti beyaz, gevrek, sulu ve lezzetlidir. Devecini armut mükemmel yeme kalitesine sahip olup soğuk hava tesislerinde uzun süre muhafaza edilir. Ekim ayını 2.haftası olgunlaşır.

Geniş adaptasyon kabiliyeti nedeniyle armut ülkemizin farklı ekolojik bölgelerinde yetişme imkanı bulmuştur. Armut elmaya göre soğuklara daha az dayanıklı, sıcaklık isteği daha fazla olan bir türdür. Ağır, havasız, kireç oranı yüksek alkali toprakları sevmez. Derin. organik maddece zengin, geçirgen topraklar tercih edilmelidir. Armutların 7,2 ºC’nin altında toplam soğuklama ihtiyacı çeşitlere göre 800- 2100 saat arasında bulunmaktadır. Düşük soğuklama ihtiyacı olan erkenci çeşitler Ege ve Akdeniz bölgelerinin 300- 800 m rakımlı yerlerinde, diğer çeşitler ise geçit ve iç bölgelerde yetiştirilmelidir.


 
 
Starban © Tüm hakları saklıdır. Ana sayfa | Hakkımızda | Ürünlerimiz | Hizmetlerimiz | Yararlı Bilgileri | İletişim Tasarım & Uygulama: Mersin Web Tasarım