Bugün
11 Aralık 2019 Çarşamba
 
  Üzüm
Anasayfa > Ürünlerimiz > Üzüm

Üzüm, asmagiller (Vitaceae) familyasının Vitis cinsinden sarılgan bitki ve yeryüzünde kültürü yapılan en eski meyve türlerine verilen ad.

Tarihçesi M.Ö 5000 yılına kadar dayanır. Anavatanı Anadolu'yu da içine alan Küçük Asya, Kafkasya'yı da kapsayan bölgedir. Diğer meyvelerle kıyaslandığında en fazla çeşide sahip olan türlerden biri olan üzümün 15.000'nin üzerinde çeşidi bulunduğu tahmin edilmektedir. Anavatanı Anadolu olan çeşitler 1200'ün üzerindedir. Bu çeşitlerden oluşturulmuş Milli Koleksiyon Bağı Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsünde bulunmaktadır. Bunların 50-60 kadarının ekonomik üretimi yapılmaktadır.


SAKLAMA KOŞULLARI:
Üzüm iyi bir depolama koşulunda uzun süre başarı ile muhafaza edilebilir. Üzümde hasat edildikten sonra olgunlaşma devam etmez, onun için yeme omluna gelen üzüm hasat edilir. Sıcaklık üzüm çeşitlerine göre değişir. Üzümlerde arzu edilen sıcaklığa süratli bir şekilde düşürmek gerekir. -1 ila 0 C0 sıcaklık % 90 -95 oransal nem uygundur. Üzümde % 1- 1.5 su kaybı görünüşünü bozar. Üzümde istenilen sıcaklığa düştükten sonra hava değişimine gerek yoktur. Üzümler depoya konmadan önce Botrytis cineria ( kızıl çürüklük ) mantarlarına karşı kükürtlü fümigasyon yapılmalıdır.


 
 
Starban © Tüm hakları saklıdır. Ana sayfa | Hakkımızda | Ürünlerimiz | Hizmetlerimiz | Yararlı Bilgileri | İletişim Tasarım & Uygulama: Mersin Web Tasarım